Joensuuorchestra 1.12.  Joensuu Campus Hall, cond. James Scherlock - Christian Mason: Man Made (2018)


to 1.12.2022 klo 19 | Carelia-sali | Liput 27,50/25,50/6,50 € +tilausmaksut (alk. 1,50 € www.lippu.fi) Yksittäisliput tulevat myyntiin Carelicumiin ja Lippupisteelle 1.7.2022. Uudet kausikortit tulevat myyntiin 13.6.2022!

Luonto ja sen moninaisuus, sekä ihmisen vaikutus siihen esiintyvät konsertin teosten teemoissa. Tämä kollaasinomainen katsaus luonnontilaan musiikin keinoin sisältää tuttujen säveltäjien ehkä hieman tuntemattomampia teoksia. Konsertin johtaa yhtä lailla luonnossa, kuin konserttilavoilla viihtyvä, luovaa energiaa ilmentävä kapellimestari James Sherlock. Konsertin solistina lavalle nousee erityisesti nykymusiikin tulkinnoistaan tunnettu, kansainvälisesti menestystä niittänyt sopraano Anu Komsi.

Anu Komsi on yksi Suomen kansainvälisimpiä koloratuurisopraanotähtiä, joka on yhtä hyvin kotonaan sekä ooppera- että konserttinäyttämöillä. Solistina ja kamarimuusikkona hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssista proge-jazzin kautta tuoreimpaan nykymusiikkiin ja repertoaariin kuuluu myös yli 50 oopperaroolia eri puolilla maailmaa. Vuonna 2020 Komsille myönnettiin Madetoja-palkinto suomalaisen nykymusiikin esittämisestä ja edistämisestä. Laulutaiteen hyväksi tekemästään työstä Suomessa ja ulkomailla Komsille myönnettiin 2021 Erik Bergman -palkinto.

Ohjelma:
James Sherlock, kapellimestari
Anu Komsi, sopraano

Edvard Grieg: Peer Gynt Suite No. 1
Christian Mason: Man Made
Edward Elgar: Sospiri
Sebastian Fagerlund: Strings to the Bone
Aarre Merikanto: Largo Misterioso
Edvard Grieg: 5 Songs
Op 58 No 2 Til Morland (Paulsen)
Op 60 No 3 Mens jeg venter (Krag)
Op 60 No 4 Der skreg en fugl (Krag)
Op 48 No 5 Zur Rosenzeit (Goethe)
Op 48 No 6 Ein Traum (Bodenstedt)

Konsertin kesto on noin 2 tuntia.

Ohjelmisto ja liput